Adem jezelf naar dromenland!

 

Soms merk je al op voorhand dat je de slaap niet zal kunnen vatten. Onrust in je hoofd, stress op het werk, een ziek kind, een oververhitte discussie met je beste vriend(in), …. Tal van situaties kunnen de aanleiding zijn dat je de slaap maar moeilijk kan vatten.

Je ligt in bed, je begint te woelen en de slaap komt niet. Een poging tot schaapjes tellen mislukt. Na enkele minuten draaien en keren sta je gefrustreerd op. Wat nu? Ik wil slapen! Je zet de tv opnieuw aan, je checkt je iPhone voor de zoveelste keer in de hoop je gedachten op een ander spoor te krijgen. Helaas, al dat blauwe licht levert nog meer stress!

Vele mensen grijpen dan ook naar medicatie om die slapeloosheid het hoofd te kunnen bieden. De cijfers liegen er niet om.

Toch kan het ook anders. Ademen!

“Conscious breathing is the best antidote to stress, anxiety and depression.” – Amit Ray

Je adem is een krachtig middel dat je altijd ter beschikking hebt om jezelf op een natuurlijke manier naar dromenland te brengen.

Hoe ga je te werk?

Voor je naar bed gaat ga je gedurende 20 minuten een ademhalingsoefening doen. Je kan deze oefening zittend of liggend doen. Doe je ze liggend dan zal je wellicht nog vóór de 20 minuten verstreken zijn al in dromenland vertoeven. Door een extra lange oefening in te lassen bereid je je lichaam voor op de slaap die gaat komen. Je gaat hartcoherent ademen. Focus je nu op je ademhaling en adem ritmisch. Een Focus-ademhaling tussen 4 -7 ademhalingen per minuut is typerend voor hartcoherentie. Hiervoor kan je gebruikmaken van een goede adembegeleider. Door gefocust en ritmisch te gaan ademen wordt het piekeren uitgeschakeld waardoor je lichaam tot rust komt, klaar om in te dommelen.

Word je tijdens de nacht wakker? Doe dan opnieuw enkele in- en uitademingen, je zal zien dat je ook dan weer snel in slaap valt.

Ondervind je toch nog problemen of wens je meer ondersteuning bij het aanleren van een goede ademhalingstechniekbel of mail me, ik leer jou graag ademen!

Add A Comment