De Alchemist

 

Afgelopen weekend las ik het boek “De Alchemist” van Paulo Coelho nog eens opnieuw. 10 Jaar geleden kwam ik hier voor de eerste keer mee in aanraking en ik herinner mij hiervan onder de indruk te zijn geweest. Nu, 10 jaar later werd ik op de een of ander manier opnieuw naar dit boek getrokken. Ondertussen weet ik dat wanneer dergelijke tekens zich voordoen, het hoe dan ook een reden heeft. Niets gebeurt zomaar. Ik besloot te luisteren naar mijn innerlijke stem en las het boek dus opnieuw.

Waar gaat deze parel over?

Paulo Coelho vertelt het verhaal van Santiago, een jonge Andalusische schaapherder die één grote droom koestert: reizen. Na het herhaaldelijk dromen van een verborgen schat in Egypte besluit hij hiernaar op zoek te gaan. Tijdens zijn queeste komt hij in aanraking met tal van ontmoetingen en obstakels die hem dichter bij zichzelf en uiteindelijk tot bij zijn verborgen schat brengen.

Het verhaal leest als een sprookje en zit vol symboliek en spirituele levenslessen.

Wij hebben allemaal een eigen pad te bewandelen. Ieder van ons heeft zijn eigen legende te leven. Dit is niet altijd even gemakkelijk. We worden uitgedaagd door kleine en grote hindernissen. We worden geconfronteerd met tegenslagen, met pijn en verdriet. Op die cruciale momenten vraagt het moed om naar ons hart te blijven luisteren en onze droom, onze legende, ons doel te blijven nastreven.

Tijdens het lezen heb ik tal van zinnen onderlijnd, zinnen die tot nadenken stemmen. Ik citeer er hier enkele. Lees ze aandachtig, misschien enkele malen en laat ze volledig binnenkomen. Misschien zetten ze je wel aan tot zelfreflectie en wie weet wel tot actie.

“Als je iets wilt, zweert heel het universum samen om het je te laten krijgen.”

“Soms is het onmogelijk om de stroom van het leven tegen te houden.”

“Hoe dichter je bij je droom komt, hoe meer de eigen legende de ware bestaansreden wordt.”

“Maar nu was dat het heden (…) en hij probeerde het te beleven met de lessen uit zijn verleden en de dromen van zijn toekomst.”

“Waarom moet ik dan naar mijn hart luisteren?” “Omdat je het nooit stil zult kunnen houden.”

“Mijn hart is bang om te lijden.” “Zeg het dan dat angst om te lijden erger is dan het lijden zelf.”

Zit je vast op je zoektocht naar jouw schat en wil je graag opnieuw verbinding maken met je ware kern?  Bel of me, ik begeleid je graag op jouw queeste!

Add A Comment