Je huid als stressbarometer

 

Het lijkt misschien een beetje raar om het in deze blog over huidverzorging, en dan meerbepaald over natuurlijke huidverzorging te hebben.

Want wat heeft huidverzorging nu met stress te maken? Wel, meer dan je denkt! Je huid weerspiegelt hoe jij er vanbinnen aan toe bent! Je huid en je geest zijn nauw met elkaar verbonden.

Stress…

Wanneer je lichaam onder spanning komt te staan worden tal van stressmechanismen in je lichaam geactiveerd. Hierbij komen verschillende hormonen vrij, waaronder cortisol en adrenaline. Deze chemische stoffen geven je de nodige energie om de stresssituatie te kunnen hanteren. Op zich is dat een fantastisch gegeven. Stress is positief! Wanneer stress echter chronisch wordt, wanneer je lichaam niet meer in staat is om zichzelf tot rust te brengen, dan is stress negatief. Bij langdurige stress raken je hormonen ontregeld en dit heeft dan een weerslag op je huid.

Je huid als stressbarometer

Door een te hoog gehalte aan cortisol (stresshormoon) in je bloed zijn je cellen niet in staat zichzelf te vernieuwen. Het ondermijndt je immuniteit.

Acné, eczeem, verminderde huidelasticiteit, verouderde huid, vroegtijdige rimpels, doffe huid, vermoeide huid, een gespannen blik, …. Het zijn allemaal reacties van je lichaam op stress.

Je huid is het grootste orgaan en verdient het dus om met zorg behandeld te worden.

Smeer dus niets op je huid wat je niet kan eten, want wat je smeert komt in je bloedbaan terecht.

“Love yourself enough to live a healthy lifestyle!”

Daarom kies ik voor pure, natuurlijke verzorgingsproducten. Deze producten zijn vrij van hormoonverstoorders en een weldaad voor je huid! Geen parabenen, geen kleurstoffen, geen rotzooi, enkel het beste uit de natuur.

Wil je weten welke producten ik gebruik? Neem dan een kijkje op de webshop van mijn zusje @BioReine!

Hieronder vind je alvast mijn persoonlijke top 3!

Foto’s Goedele @BioReine

Add A Comment