Just slow down

 

Het zomert in ons landje. De extreme warmte die al enkele weken aanhoudt en die volgens de voorspellingen nog een tijdje zal duren is een uitnodiging tot vertragen.

Het is een uitnodiging om de sneltrein van het leven te verlaten en over te stappen op een boemeltrein.

Het is een uitnodiging om het langzaamaan te doen, om je handelingen uit te voeren in slow motion. En ja, dat mag je best heel letterlijk nemen: langzamer stappen, langzamer boodschappen doen, langzamer tandenpoetsen, langzamer de wasmachine vullen, langzamer ademen…. alles in een vertraagd ritme.

“Denk aan de boemeltrein die rustig maar gestaag boemelt van het ene station naar het ander.”

Door te vertragen ga je ook bewuster en met meer focus handelen. Op die manier  kom je meer in contact met jezelf. Je loopt jezelf niet voorbij. In het begin kan dat wat onwennig en geforceerd aanvoelen. Misschien ontdek je wel weerstand, je bent immers gewoon om alles aan een sneltempo te doen. Maar wanneer je je overgeeft aan deze flow zal je merken dat je meer gaat reageren vanuit rust

 

“Just slow down.
Slow down your speech.
Slow down your breathing.
Slow down your walking.
Slow down your eating.
And let this slower, steadier pace
perfume your mind.
Just slow down….”

-Doko

 

Dit vertragen vormt ook sleutel van hartcoherentie. Bewust en gefocust ademen daar draait het om. Bij hartcoherentie ga je je ademhaling vertragen tot 5 à 6 ademhalingen per minuut. Door dat ritme aan te houden komt je lichaam tot rust en herstel je de verbinding met jezelf. Het is een fantastisch middel om zelfstandig stress te leren beheersen en je veerkracht op te bouwen.

Wens je ook over te stappen van de sneltrein naar een boemeltrein? Bel of mail me, ik help je graag vertragen. 

Comments

  1. Eef

    Wat mooi geschreven dit en een goede reminder. Dat is waarom ik zo van Curacao hou, daar ligt het levenstempo ook lager omdat het door de warmte gewoonweg niet gaat.

    1. Maan - Licht op Trauma

      Dankjewel Eef voor je mooie comment! Steeds meer en meer mensen snakken naar meer rust en stilte. Fijn dat jij op Curaçao jouw rust vindt!

Add A Comment