“ One conscious breath
 
– in and out – 
is a meditation.

Eckart Tolle

Hartcoherentie – Ademen vanuit je hart

Hartcoherentie is een eenvoudige ademhalingstechniek waarbij je op een snelle manier tot rust komt. Door een ritme aan te houden tussen 4-7 ademhalingen per minuut komt het hart in een bijzondere staat van “zijn” waardoor het brein in balans komt. Het ademritme en de hartslag komen in de juiste resonantie. Hoofd en hart zijn in harmonie. Om deze techniek aan te leren en je innerlijke gemoedstoestand in beeld te brengen, wordt gebruik gemaakt van adembegeleiders en biofeedback apparatuur.

Hartcoherentie is geen therapie, maar een trainingstraject dat wetenschappelijk onderbouwd is.

In 4 sessies leer je stapsgewijs de vaardigheid aan. Op die manier ervaar je snel de positieve effecten van hartcoherentie in je leven. 
Dagelijks 2×10 minuutjes volstaan om de stress van de dag de baas te kunnen. Hartcoherentie is aangewezen bij diverse stress gerelateerde klachten: hyperventilatie, burnout, paniekaanvallen, angsten, concentratieproblemen, oververmoeidheid, hoge bloeddruk … Ook preventief is het bijzonder heilzaam.

Door deze techniek toe te passen bouw je veerkracht op, verlaag je je stressniveau en kom je emotioneel in evenwicht. Je gaat meer leven vanuit het hart. 

Hartcoherentie verhoogt je geluksgevoel en brengt meer positiviteit in je leven!

Wens je minder stress en meer flow in je leven? Neem contact op met Maan.